ice cream cake |
За цялото изпълнение са ви нужни много неща, задължителна е само машината за сладолед. Аз изцапах повече съдове, но от мерак.
За сладоледа изпозлвах:
1. Кофичка биволско мляко / в един магазин в Дианабад открихме биволско мляко в стъклен буркан на Фермер и го препоръчвам пред това на Добрев, но ако нямате време да търсите, купете наличното в "магазина до вас"
2. Безсолно крема сирене /аз използвах на Добрев, но става и с маскарпоне
3. Подсладител според вкуса и наличностите
4. Натурално пюре от кестени
По стандартната технология, разбърках ги, сложих ги в машината и готово.Понеже съм ненаситна на вкусове, добавих и цели лешници.
За блат на тортата използвах стандартната смес за сурови бонбони. Смлени фурми и добавки от ядки и вкусове, които най-много ви се нравят.
За топинга изпекох и нароних овесени бисквити по тази рецепта, в които съзнателно не сложих стафиди, а само орехи.
И понеже за Великденската маса планирам да направя шоколадови гнезда, изрепетирах. Разтопих натурален шоколад, намазах тънко върху правоъгълно парче фолио, поставих върху форма за мъфини, след това за малко във фризера и готово!
Вкусна е, сладичка, даже мазна, точно като за сладоледена торта, но без Е-та, оцветители и други тъпотии. Понеже стои във фризера, а не пред очите ни, може да има за уикенда, идвайте :)
сладоледена торта |
No comments:
Post a Comment