Торта. Сладолед. Здраве. Ако е възможно :)

Thursday 18 April 2013

ice cream cake 

Днес ще ядем торта от сладолед и няма да се чувстваме виновни. Е, дали и колко ще ни е вкусно е въпрос на усещане за сладко и вкусно. За мен експериментът е успешен.

За цялото изпълнение са ви нужни много неща, задължителна е само машината за сладолед. Аз изцапах повече съдове, но от мерак.


За сладоледа изпозлвах: 
1. Кофичка биволско мляко / в един магазин в Дианабад открихме биволско мляко в стъклен буркан на Фермер и го препоръчвам пред това на Добрев, но ако нямате време да търсите, купете наличното в "магазина до вас" 
2. Безсолно крема сирене /аз използвах на Добрев, но става и с маскарпоне
3. Подсладител според вкуса и наличностите 
4. Натурално пюре от кестени 

По стандартната технология, разбърках ги, сложих ги в машината и готово.Понеже съм ненаситна на вкусове, добавих и цели лешници.  

За блат на тортата използвах стандартната смес за сурови бонбони. Смлени фурми и добавки от ядки и вкусове, които най-много ви се нравят. 

За топинга изпекох и нароних овесени бисквити по тази рецепта, в които съзнателно не сложих стафиди, а само орехи. 

И понеже за Великденската маса планирам да направя шоколадови гнезда, изрепетирах. Разтопих натурален шоколад, намазах тънко върху правоъгълно парче фолио, поставих върху форма за мъфини, след това за малко във фризера и готово! 


Вкусна е, сладичка, даже мазна, точно като за сладоледена торта, но без Е-та, оцветители и други тъпотии. Понеже стои във фризера, а не пред очите ни, може да има за уикенда, идвайте :)

сладоледена торта



No comments:

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |