3 тайни за Авокадото

Wednesday 1 May 2013

Открих ГО, когато забременях с Али. Преди това считах този плодозеленчук за нещо безвкусно, лигаво, зелено и на всичко отгоре мазно, което не заслужава вниманието, още по-малко любовта ми.

Днес считам, че винаги е време за едно авокадо. И почти винаги е трудно да откриеш добро. За да поддържаш любовни отношения с него, трябва да изучаваш тайните му. 


Ето моите три:
1. Никога не купувам плод, ако основата /след отстраняването на дръжчицата/ е потъмняла. Вътре също е тъмно.
2. Купувам си и твърди плодове, защото за 24 часа поставени в хартиен плик в компанията на банани, омекват перфектно.
3. Не го беля, както правех в началото, а нарязвам на кубчета, докато си е в кората, след това притискам леко с пръсти и парченцата падат почти без проблем. Ако случайно се инатят, помагам им с лъжичка за чай.  


No comments:

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |