Преди няколко дни споделих любовта си към новия Kenwood Titanium, с който се сдобих след феноменално мрънкане и врънкане. Той е на път да си изкара парите, да заслужи стремежите и най-важното да задоволи нуждите и потребностите на домакинството за сладки пуФкави неща, които достойно заместват купешките изкушения.
Следващата ми покупка ще бъде "мини опаковъчна машина, която 100% имитира актуално рекламираните гадости". Тогава на света ще настъпи хармония, в която аз ще потъна до почиване / или просто ще почина от скука и умиление/.
Дотогава обаче съм в ежеминутна битка с непобедимото. Правя опити да задоволя глада на очите и желанието "да отворя опаковката като кенче кола" със забавлението от приготвянето на домашна захарна храна.
Затова Али имаше право да избере сам рецептата от цветната книга на Kenwood, с която да стартираме. Аз отхвърлих тирамисуто заради наличието на кафе и алкохол и тогава на сцената излезе негово Величество мъфинът / с малини и орехи/.
Мъфини с малини и орехи
400 гр. обикновено бяло брашно
15 мл. / 1 супена л./ сода за хляб
200 гр. пудра захар
2 яйца
280 мл. батърмилк
5 мл. / 1 чаена л./ екстрат от ванилия / или семената на 1 шушулка/
75 гр. краве масло / на стайна температура/
100 гр. орехи / счукани на едро/
140 гр. малини
Приготвят се в няколко лесни стъпки:
(1) Поставяме хартиени кошнички във формата за мъфини /12 броя/. Загряваме фурната на 200 градуса. Смесваме брашното, содата и захарта в купата на миксера
(2) Разбиваме яйцата, батърмилка, ванилията и мекото масло. Добавяме към сухите съставки и разбиваме с миксер на слаба скорост за около 1 мин. Важно е да не прекалявате.
(3) Добавяме 3/4 от орехите и малините и разпределяме между отделните гнезда. Моите се напълниха сериозно, но тестото е по-гъсто и това не е страшно.
(4) Поръсваме останалите ядки, запичаме за около 25 мин. или докато мъфините имат апетитния златен загар.
Ако бяхме по-организирани, можехме да купим боровинки, с които вкуса би бил още по-впечатляващ. Но ние сме доста хаотични и стигнахме до пазара в 20 часа, когато по-екзотичната стока е изчезнала. Орехите с удоволствие бих сменила с пекани, но това също изисква по-стриктно планиране, което за добро и лошо е дефицит у нас.
Ли стартира кариерата си на кулинарен критик с описанието на тези мъфини и думите: "сладкото тесто контрастира на леко киселите малини, това придава на мъфина особен лек вкус".
Али не коментира. Защото апетитът на мъжете очевидно е по-силен от думите. От ранна детска възраст.
Следващата ми покупка ще бъде "мини опаковъчна машина, която 100% имитира актуално рекламираните гадости". Тогава на света ще настъпи хармония, в която аз ще потъна до почиване / или просто ще почина от скука и умиление/.
Дотогава обаче съм в ежеминутна битка с непобедимото. Правя опити да задоволя глада на очите и желанието "да отворя опаковката като кенче кола" със забавлението от приготвянето на домашна захарна храна.
Затова Али имаше право да избере сам рецептата от цветната книга на Kenwood, с която да стартираме. Аз отхвърлих тирамисуто заради наличието на кафе и алкохол и тогава на сцената излезе негово Величество мъфинът / с малини и орехи/.
Мъфини с малини и орехи
400 гр. обикновено бяло брашно
15 мл. / 1 супена л./ сода за хляб
200 гр. пудра захар
2 яйца
280 мл. батърмилк
5 мл. / 1 чаена л./ екстрат от ванилия / или семената на 1 шушулка/
75 гр. краве масло / на стайна температура/
100 гр. орехи / счукани на едро/
140 гр. малини
Приготвят се в няколко лесни стъпки:
(1) Поставяме хартиени кошнички във формата за мъфини /12 броя/. Загряваме фурната на 200 градуса. Смесваме брашното, содата и захарта в купата на миксера
(2) Разбиваме яйцата, батърмилка, ванилията и мекото масло. Добавяме към сухите съставки и разбиваме с миксер на слаба скорост за около 1 мин. Важно е да не прекалявате.
(3) Добавяме 3/4 от орехите и малините и разпределяме между отделните гнезда. Моите се напълниха сериозно, но тестото е по-гъсто и това не е страшно.
(4) Поръсваме останалите ядки, запичаме за около 25 мин. или докато мъфините имат апетитния златен загар.
Ако бяхме по-организирани, можехме да купим боровинки, с които вкуса би бил още по-впечатляващ. Но ние сме доста хаотични и стигнахме до пазара в 20 часа, когато по-екзотичната стока е изчезнала. Орехите с удоволствие бих сменила с пекани, но това също изисква по-стриктно планиране, което за добро и лошо е дефицит у нас.
Ли стартира кариерата си на кулинарен критик с описанието на тези мъфини и думите: "сладкото тесто контрастира на леко киселите малини, това придава на мъфина особен лек вкус".
5 comments:
здравейте!какво е бътармилк :) предполагам че е пълномаслено прясно мляко,но все пак не мога да съм сигурна :)
*Батърмилк купувам от Балев био, но ако нямате под ръка, може да се приготви от 1 лъжица бял оцет + мляко до допълване на чашата.
Даже не съм го чувала :) значи представлява 1ч. прясно мляко и 1л.оцет,така ли??
Да, но сложете първо супена л. оцет и допълнете до 1 ч.ч. с прясното мляко, за да е коректна киселинността.
Много Ви благодаря за точния и бърз отговор!!много ми допадна рецептата и ще си ги приготвя със сигурност.Приятна вечер :)
Post a Comment