ANDRé за обяд

Saturday 5 March 2016


Напоследък съм постоянно заета. Не се оплаквам, просто ми е мъчно, че съм изоставила неща, които обичам да правя. Затова много се радвам на празнични дни, особено ако не пътувам. Не защото съм се научила да празнувам (оооо, как бих искала да бях), а защото мога да се насладя на нещо отдавна планирано. 

Въпреки че работих по представянето на ММWorld през октомври, до онзи ден не намерих време да посетя  ресторант ANDRé , който е разположен на партера на сградата . На 3-ти март в търсене на баланс между културни и кулинарни мероприятия, решихме преди концерта в зала България, да хапнем в ANDRé. Признавам, че бяхме допълнително мотивирани от супер приятното представяне на  Chef Andre Tokev в MasterChefs Bulgaria.

За никого не е тайна какви са посетителите на скъпите заведения у нас. Така че дълго мислих, дали е нужно да се облечем специално. Предстоеше ни цял ден навън, прогнозата беше за дъжд, така че реших да рискувам, не си сложих обувки с токчета, нито нещо по-особено. Считам, че изглеждахме съвсем нормално. 

Може би точно благодарение на този мой избор за тест на системата, преживяването да обядвам в ресотарнт ANDRé ми донесе наслада. Персоналът е добре обучен. Сервитьорите не навлизат в личното пространство на гостите, не се държат надменно, нито демонстративно избирателно. Мястото не крещи "ние сме велики", а съвсем деликатно ти казва "за нас е удоволствие да ти предложим наистина добра храна". И това е повече от прекрасно в страната, в която продавачките в магазините на брандове от средна класа, се държат така, все едно са главни дизайнери на Dior. 

В менюто се усеща интересно немско влияние. Цените са приемливи, дори една идея по-добри от тези в  Chefs. Основните се поднасят в познатия ни вече гурме стил, но индивидуалните предпочитания са водещи, когато говорим за месо или риба, затова не бих поставяла оценки. Но супите! Да, супите са без забележка. През годините разбрах, че много готвачи могат да приготвят добре телешко филе или патешко магре. Но впечатляваща питателна супа? Оооо, това е нещо, за което трябва талант. Затова, ако не посещавате ANDRé редовно, но решите да го пробвате, отидете за обяд. И си поръчайте супа. Има 3 блестящи предложения - телешки бульон, боб с яйце и моркови с кокосово мляко. Няма да отговорят на очакванията ви. И няма да съжалявате, че ви изненадват.

Клиентската ми оценка за мястото е висока. Ако не се намираше на Околовръстен път, бих обядвала там по-често. Но ако реша да празнувам нещо скоро, със сигурност ще бъде в ANDRé

* Обяд за 4-ма без вино ни струваше 138 лв. Личният ми фаворит е "супата от моркови с кокосово мляко и джинджифил". Второ място за "крушата с ванилов сос и тублерон". 

No comments:

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |