най-вкусната торта от моркови

Monday 9 May 2016



Помните ли онзи стар виц "Бабо Мецо, имате ли торта от моркови? - Много е гадна, нали?"
Не знам защо си спомнят така ярко, че татко ми го разказа за първи път по време на едно бране на царевица на село. За всеки със селскостопански опит е ясно, че тези есенни дни са толкова дълги и уморителни, че смешките са задължително условие да продължиш, особено когато си дете. 


Али чул този виц (дълго подозирах, че е било в училище, не знам защо не заподозрях дядо му по-рано) и от две седмици ме гони с молба да направим  морковена торта. Онзи момент, в който вицовете на дядо ти влизат в противоречие с това, което знаеш от книжките си. Все пак Carrot cake се среща често в живота на американското дете/герой и със сигурност не е "гадна".



Разбъркахме първата група съставки в купа, втората група в миксера на средна скорост, смесихме и добавихме останалите продукти. Пекохме в 3 тави с диаметър 18 с м. на 175 градуса за по 25 мин. всяка.  

Комбинирахме американски рецепти, лични предпочитания и наличност в хладилника.: 
американските рецепти включват компот от ананас, който ние заместихме с домашно сладко от череши
личните ни предпочитания включат блатове с buttermilk, които са сочни и лесни за забъркване и изпичане
наличностите в хладилника включваха: 1 кутия рикота и 1 кофичка заквасена сметана; разбихме ги с малко пудра захар, кокосови стърготини и орехи и се получи много приятен крем 

Мъжете у дома бяха много доволни. За мен тази торта е една идея по-сладка от необходимото. Следващия път ще намаля захарта, защото сладкото от череши и сладостта на самите моркови са почти достатъчни за разумно сладко.

No comments:

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |